Raahen kirjasto

Etusivu » Uncategorized » Jäätävää jännitystä viileään vuodenaikaan – kirjastotädit suosittelevat

Jäätävää jännitystä viileään vuodenaikaan – kirjastotädit suosittelevat

Raahen kaupunginkirjasto/pääkirjasto

040 135 6799
ma - pe 10 - 19
la 10 - 15

Arkisto

Kategoriat

Mainokset

Tykkäätkö dekkareista, kaipaatko kylmiä väreitä? Nappaa tästä Raahen, Vihannin, Pattijoen ja Haapajoen kirjastojen henkilökunnan lukusuositukset pimeneviin marraskuun iltoihin.

 

Adler-Olsen, Jussi: Vartija. Gummerus 2017. Suom. Katriina Huttunen.

Kööpenhaminalaisen poliisitalon kellarissa Osasto Q jatkaa vanhojen rikosten ratkomista. Tällä kertaa tapaus johtaa hengellisen lahkon jäljille. Jännitystä riittää ja erityisesti osaston omalaatuiset henkilöt ja huumori tekevät sarjasta nautittavan ja koukuttavan. Seitsemäs osa Selfiet ilmestyi tänä vuonna.

 

Dahl, Hanne: Hiljainen tahto. Myllylahti 2018.

Hauho-sarjan viides, itsenäinen osa. Hellevi Hovin ympärillä tapahtuu taas ratkaisuaan odottavia asioita. Leppoisaa luettavaa, kuten aikaisemminkin ilmestyneet osat.

 

Fjell, Jan-Erik: Ilmiantaja, HarperCrime, 2017. Suom. Hanna Arvonen.

Tapahtumat sijoittuvat New Yorkiin 1960-luvulla ja Norjaan nykypäivänä. Kaupungin rikkain mies löydetään murhattuna. Tutkimusta alkaa johtaa Anton Brekke, häikäilemätön peluri niin pokeripöydässä kuin poliisiorganisaatiossakin. Kahden mantereen tapahtumat nivoutuvat lopulta yhteen yllättävien tapahtumien ansiosta.

 

Galbraith, Robert: Käen kutsu. Otava 2013. Suom. Ilkka Rekiaro.

Kaikki viittaa itsemurhaan. Veli ei kuitenkaan usko, että hänen kaunis mutta ongelmainen sisarensa oli tappanut itsensä. Hän palkkaa yksityisetsivä Cormora Striken tutkimaan tapausta. Strike on Afganistanin sodan veteraani, joka kamppailee saadakseen otteen elämästään. Mitä syvemmälle hän sukeltaa nuoren mallin monimutkaiseen maailmaan, sitä synkemmältä asiat näyttävät. Apunaan hänellä on teräväsilmäinen sihteerinsä Robin Ellacot. Käen kutsu on ensimmäinen Cormora Strike-kirjoista.

 

Grebe, Camilla: Lemmikki. Gummerus 2018. Suom. Sari Kumpulainen.

Palkittu Lemmikki on itsenäinen jatko-osa Kun jää pettää alta -kirjaan. Tukholmalaispoliisit tutkivat nyt pikkukylän murhia. Monisäikeisiin juonenkäänteisiin nivoutuvat kiinnostavasti ajankohtaiset ja yhteiskunnalliset teemat, kuten autioituva maaseutu, muukalaisviha ja pakolaisuus. Elävästi kuvatuista henkilöistä jäävät erityisesti mieleen profiloija Hanne, jolla on paheneva muistisairaus sekä teinipoika Jake, joka yrittää salata transvestiittisuutensa kiusatuksi tulemisen pelossa. Kirjat saavat odottamaan jatkoa.

 

Griffiths, Elly: Käärmeen kirous. Gummerus 2018. Suom. Anna Lönnroth.

Teos on neljäs Ruth Galloway -mysteeri arkeologin ja poliisin yhteistyöstä murhien ratkomisessa Norfolkin rannikolla Englannissa. Tuttu ja värikäs henkilögalleria, karun vaikuttavat maisemat ja huumori tekevät lukukokemuksesta viihdyttävän jännittävän. Viides suomennos Korppikuningas ilmestyy keväällä.

 

Hall. Tarquin: Vish Puri & lemmenkommandojen tapaus. Gummerus 2015. Suom. Tero Valkonen.

Vish Puri, peri-intialainen, hyvästä ruoasta pitävä ja mitä yksityisin etsivä, ratkoo tällä kertaa kastittoman Ramin ja korkeasäätyisen Tulsi Mishran tapausta. Hän saa vastaansa koko intialaisen kastijärjestelmän painolastin ja pahimman kilpailijansa, lipevän Hari Kumarin. Mutta miten Vish Puri selvittääkään visaisen lemmenkommadojen tapauksen? Nautinnollista matkaa värikkääseen Intiaan ja Vish Purin seuraan.

 

Jokinen, Seppo: Lyödyn laki. Crime Time 2018.

Jokinen ei petä taaskaan. Monien murhien ratkaisut odottavat odottavat päätöstään, eikä komisario Koskisen yksityiselämäkään ole mutkatonta.

 

Mackintosh, Clare: Anna minun olla. Gummerus 2018. Suom. Päivi Pouttu-Delière.

Brittikirjailijan kolmas psykologinen trilleri sisältää jo tutun juonikuvion: mikään ei ole sitä, miltä alussa näyttää ja käänteitä sekä yllätyksiä riittää loppuriveille asti. Taitava kerronta pitää jälleen otteessaan.

 

Nesser, Håkan: Sukujuhlat. Tammi 2011. Suom. Saara Villa.

Barbarotti-sarjan avausosassa isän ja tyttären yhteinen merkkipäivä saa synkkiä ja arvaamattomia sävyjä.Yhtä katoamista seuraa toinen. Rikoksia ratkoo sympaattinen Gunnar Barbarotti, elämän karikoissa jalostunut vanhempi rikoskonstaapeli, jolla on myös tapahtumarikas yksityiselämä.

 

Piiroinen, Suvi: Menetetyt. Myllylahti 2017.

Mukaansatempaavaa ja napakkaa, joskin paikoin raakaakin tekstiä – herkimmille lukijoille varoitus. Jännittävän sisällön lisäksi teoksesta löytyy myös lämmintä inhimillisyyttä.

 

Remes, Ilkka: Perikato. WSOY 2018.

Robert Forsten työskentelee CIAn Helsingin asemalla. Hän on salakuuntelemassa Venäjän Federaation ydinvoimahallinnon Rosatomin delegaatiota, kun joutuu myrkytyksen kohteeksi. Toisaalla Sonja Norvanto saa kummallisen puhelun. Luka, hänen jo kuollut ja kuopattu ex-poikakaverinsa soittaa. Molemmat joutuvat keskelle taistelua, joissa ratkaistaan Suomen ja Euroopan kohtalo. Perikato on Robert Forsten-sarjan ensimmäinen osa ja taattua Remestä.

 

Rönnbacka, Christian: Tuonen korppi. Crime Time 2017.

Komisario Hautalehdon kuudes tapaus. Taattua Rönbackaa, joka ei taaskaan petä. Jos haluat seurata Hautalehdon elämää alusta asti, niin aloita lukeminen sarjan ensimmäisestä osasta Operaatio Troijalainen.

 

Sten, Viveca: Vallan varjoissa. WSOY 2017. Suom. Sirkka-Liisa Sjöblom.

Sandhamin murhat-sarjan seitsemännessä osassa poliisi Thomas Andersson ja ystävänsä juristi Nora Linde yhteisvoimin onnistuvat paljastamaan ja pysäyttämään kesäparatiisin varjoissa piilevän pahuuden. Sarjassa seurataan kaksikon yksityiselämää ja siinä sivussa ratkotaan murhia viehättävässä saaristolaisyhteisössä.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: